Så fixar du ett roligt barnkalas

Det bästa med att fylla år är att ställa till med en rejäl födelsedagsfest och alldeles särskilt när det finns barn i huset. Förväntningarna på dig som förälder är stora och det är lätt att känna att du har tagit dig vatten över huvudet. Här får du våra bästa tips för hur du fixar det bästa och roligaste barnkalaset.

Vad ska du egentligen tänka på när du ska planera barnkalas? Hur ska du ordna allt som behövs, vilken mat ska du bjuda på och behövs det underhållning? Ta ett djupt andetag och läs mer här om hur du med några enkla knep ordnar ett kalas som ditt barn sent kommer att glömma.

Beställ det du behöver på nätet

Att beställa tillbehör, mat, rekvisita och underhållning på nätet är ett riktigt supertips. Du sparar en hel del tid på att slippa åka runt till tio olika affärer när du ska skaffa mat, godis och tillbehör. Vad sägs till exempel om att slippa poppa stora mängder popcorn genom att satsa på en popcornmaskin att hyra från ett uthyrningsställe i närmaste stad där du kan sköta bokningen online? Du kan också hitta massor av kalas- och temasajter på nätet som säljer kalastillbehör med alltifrån servetter, muggar, tallrikar och bestick till ballonger och girlanger. Förutom att hyra popcornsmaskin kan du också hyra in underhållning med en rolig clown som dyker upp på kalaset och blåser upp ballongdjur och skojar med barnen. Det är också ett mycket bra tips att hyra ett partytält om du har ont om plats inomhus. Då får du gott om yta utomhus och kan använda trädgården till lekar och annat skoj.

Ordna roliga lekar

Ditt barns kalas blir ett riktigt event genom att till exempel välja ett roligt tema som ditt barn verkligen tycker om. I inbjudan kan du uppmana alla gäster att klä sig enligt temat. Roliga teman som skapar en oförglömlig fest är:

  • Piratkalas
  • Superhjältekalas
  • Kattkalas

När du har pratat med ditt barn och ni har enats om vilket tema som gäller kan du planera in roliga lekar som till exempel hela havet stormar eller dansstop. Du kan också be den inhyrda clownen att hålla i lekarna medan du ordnar den lätta kalasmaten i form av ugnspizza, korv med bröd eller hamburgare.