Ordna ett lyckat event med rätt catering

Som cateringfirma är det viktigt att alltid uppfylla kundens önskemål, samtidigt som egna initiativ och förslag kan förhöja upplevelsen. Maten är ett inslag som kan sätta stämningen och förutom att den ska vara god och kvalitativ bör den också vara tillgänglig för alla.

Att bli anlitad att hålla i cateringen på konferens i Stockholm innebär många möjligheter. Det finns tillgång till all världens ingredienser, och kommer deltagarna från många olika länder kan det vara roligt att blanda både svensk och internationell mat. I Stockholm finns det fantastiska lokaler för både små och stora events, och som cateringfirma gäller det att kunna anpassa sig till varje tillfälle.

Välj den rätta menyn

När menyn ska planeras inför eventet är det klokt att göra det i samråd med organisatören. Vilken mat passar bäst, ska deltagarna sitta till bords eller ska det vara ”finger food” och hur många personer handlar det om är några av frågorna som är avgörande. Många människor har dessutom olika matallergier och därför kan det vara bra att skriva ner alla ingredienser så att organisatören vet vad de olika rätterna innehåller.

Det kan också vara bra att tänka på hur mycket maten får kosta och hur ”vardaglig” eller ”festlig” den uppfattas som. Svenskar upplever till exempel olika mat som olika spännande och det har ändrats rejält från förr – en gång i tiden betraktades sill som fattigmanskost medan den idag är högt uppskattad.

Slutligen bör en bra cateringfirma alltid tillhandahålla vegetariska eller veganska alternativ.

-Det ökade intresset för vegomat märks överallt, berättar Gabriella Terneborg, som är konsumentansvarig på Djurens Rätt. Särskilt i Stockholmsområdet finns det många veganer, och fördelen med veganska rätter är att alla kan äta dem.