Så blir köksrenoveringen en succé

Att renovera ett kök är inte gratis och därför är viktigt att du blir nöjd över resultatet och att det blir som du förväntat dig. För att renoveringen av köket ska bli lyckat är planering a och o. När du planerar kan du minska risken att begå misstag som kan få tråkiga konsekvenser.

En köksrenovering kan variera i omfattning men oavsett hur omfattande din renovering är finns det en hel saker som är bra att tänka igenom och planera för att du ska få ett bra resultat. Planering är a och o för en lyckad renovering. Fundera över vilket behov du har och gör sedan val som överensstämmer med behovet. Om du gillar att baka behöver du ha bra med arbetsytor i köket. Till arbetsytor behövs en passande bänksskiva. När du ska välja bänkskiva till kök ska du tänka på att den ska matcha med resterande delar i köket. Varje bänkskiva har sina fördelar och nackdelar. Välj en bänkskiva som passar ditt behov men tänk på att bänkskivan är väldigt viktig för kökets helhetsupplevelse.

Tips för en lyckad köksrenovering:

• Satsa på bra käll- och sopsortering.
• Bra arbetsytor.
• Använda olika sorters belysning.
• Investera i en bra fläkt.
• Lägg trender åt sidan.
• Bra förvaring och funktionella detaljer.

Satsa på hållbarhet

När du ska renovera köket är det viktigt att tänka på hållbarhet. En köksrenovering kostar mycket pengar och därför är kvalitén viktig för hur länge ditt nya kök kommer att hålla. Det finns många märken som tillverkar produkter till kök och kvaliteten skiljer sig åt. Därför är det viktigt att läsa på om vilka vitvaror, bänkskivor och köksinredning för att hitta det som är bäst för dig och dina behov. Oavsett vad du väljer är det en fördel om det håller länge. För att ett kök inte ska bli omodernt kan det vara bra att tänka långsiktigt och inte rykas med i diverse trender. En neutral bas är oftast ett bra val. Gör också upp en budget innan du påbörjar renoveringen. Det är bra att ha koll på vad det kommer kosta och om du har en viss summa pengar att förhålla dig till är budgeten ännu viktigare.

Gyllene triangeln

För att lyckas med köksrenovering är det allra viktigaste att tänka på att köket ska vara praktiskt, lättarbetat och säkert. Du kan använda dig av den gyllene triangeln för att lyckas med att få ett sådant kök. Den gyllene triangeln innebär att spisen, diskho och kylskåp placeras på ett sådant sätt att de tillsammans bildar en triangel. Att tänka på måttet mellan spis och vask är det viktigaste i triangel, den ytan används nämligen mest.

Satsa på bra förvaring

Att tänka igenom förvaringen är en viktig del. Du kan välja mellan att ha öppen förvaring eller dold förvaring eller en kombination av båda. Fundera över hur du ska göra för att få till bra förvaringslösningar. Du kan alltid välja att platsbygga ditt kök och då har du möjlighet att skapa dina egna lösningar vilket kan vara fördelaktigt. Oftast blir det inte dyrare att platsbygga ett kök än att köpa ett kök med färdiga moduler.