Fakturera när du driver cateringföretag

Att driva ett litet cateringföretag är det roligt sätt att försörja sig på. Du kan till exempel göra bakverk och tårtor till folk som ska ha fester. Om du lyckas bygga upp en stabil kundkrets kan du livnära dig på det utan större svårigheter. Men hur löser du frågan med faktureringen? Läs vidare för att ta reda på detta.

Om du ska öppna ett mindre cateringföretag är det smidigast att göra det som egen firma. Då kan du fakturera varje enskild kund efter att varje uppdrag är slutfört. Idag kan du använda dig av en smidig faktureringstjänst som hjälper dig med allt det praktiska. Du behöver bara fylla i dina uppgifter direkt på hemsidan.

Skapa fakturor med en faktureringstjänst

Som ny företagare kan det ta tid att sätta sig in i allt rörande skatter, fakturering, moms och liknande. För att spara mycket tid kan du bli kund hos ett företag som hjälper dig med fakturering. Det brukar kallas för faktureringstjänster. Du kan enkelt bli kund hos dessa genom verifiera dig med BankID. Sedan skapar du bara en ny faktura varje gång du har haft ett cateringuppdrag. Faktureringsbolaget ser till att du betalar korrekt skatt och moms. När du får in pengarna på ditt konto är det alltså ren lön som du kan ta ut. Ett faktureringsbolag kan även hjälpa dig skicka ut påminnelser till kunderna om de skulle vara försenade med en betalning. Det kommer spara dig mycket tid och krångel.

Ha alla papper i ordning

När du startar din enskilda firma är det vissa saker som du måste tänka på. Du måste till exempel spara alla dina kvitton och göra en bokföring över dina uppdrag. Om du känner att du helst bakar och sköter cateringen kan du få hjälp av någon som är utbildad. Du måste själv känna efter om det är värt att betala för detta eller inte. När året är slut ska du lämna in din deklaration för firman. Då får du också se om du ska få tillbaka på skatten eller måste betala restskatt. Det finns väldigt mycket information om hur du driver en egen firma på nätet. Du rekommenderas att läsa på innan så du vet vad du ger dig in på.

Marknadsför din cateringfirma

En förutsättning för att ditt företag ska gå runt är att du får in kunder och nya beställningar. Därför är det viktigt att du också lägger ner tid på att marknadsföra din firma. Det finns flera olika sätt du kan göra detta på, inklusive följande:

  • Skapa ett konto på sociala medier
  • Köpa annonsplats i tidningar
  • Köpa annonsplatser på nätet

Det viktiga är att du lär känna din målgrupp och var de hittar sin information. Du bör även tänka över vad som är unikt med just din catering. Kan du göra några speciella tårtor eller bakverk? Erbjuder du någon extra service som ingen annan kan? Sådana saker är väldigt viktiga att lyfta fram i din marknadsföring. Då är det större chans att du får nya kunder som bokar dig flera gånger om.