present för småbarn

Presenttips för småbarn

Har du småbarn i släkten eller bekantskapskretsen? Småbarn är troligtvis de mest tacksamma att köpa presenter till, de brukar jubla över det mesta, oavsett om det är en liten kotte från skogen eller en hel cykel. Men det finns några saker att tänka på när du ska köpa presenter till småbarn.

Fråga föräldrarna

Det kan låta tråkigt, men när du ska köpa presenter till småbarn, hör med föräldrarna först. Antingen har barnet har väldigt mycket av det du tänkt köpa redan, t.ex. lego, eller så har föräldrarna tips på vad som är bra och mindre bra. Barnet kanske älskar vapenleksaker medan föräldrarna inte vill att det ska uppmuntras. Bor familjen litet kan ett skrymmande present bli svår att förvara, oavsett hur mycket barnet älskar den. En annan ide är att gå ihop med flera andra och köpa en lite finare present.

Ofta har barn en favorit-TV-serie, -bok, -djur eller en specifik leksakskategori, så även där vet föräldrarna vad barnet älskar just nu och även vad han/hon redan har hemma.

Tips på presenter till småbarn

Några säkra tips på småbarnspresenter som uppskattas av de flesta är klassikern såpbubblor. Vill du lyxa till det kan du köpa en rolig såpbubblemaskin. Kritor att måla på asfalt utomhus eller pyssel i form av pennor, ritblock, plastögon att klistra på garntofsar, stenar, pinnar eller lerfigurer är andra lättförvarade roliga leksaker. Viktigt är att barnet är tillräckligt stort för att inte stoppa saker i munnen. Riktigt små barn brukar gilla färgglada babyleksaker med prasslande delar och olika former att utforska. Se till att leksakerna är giftfria, godkända och säkra till barnen i alla åldrar!