Så inreder du finrummet

Att ha gäster och bjuda på födelsedagsfika är väldigt trevligt. Om du har möjlighet kan ett finrum vara en bra idé. Tänk på att inreda på ett sätt som bjuder in till gemenskap och att det finns plats till alla.

Att inreda ett finrum eller festrum i bostaden kan vara en bra idé. Att ha ett sådant rum i hemmet är perfekt om du ska ha födelsedagsfika och middagar. För att alla gäster ska rymmas är ett matbord viktigt. Matbordet ska både passa själva rummet men samtidigt vara tillräckligt stort. Ett matbord är den viktigaste möbeln i finrummet eftersom det är runt bordet alla kommer att samlas. Det finns otroligt många olika matbord att köpa. Försök att hitta ett som passar din stil. Köp sedan passande stolar till som är sköna och bekväma att sitta på.

Inred på ett inbjudande sätt

Om din bostad har en öppen planlösning kan det vara en bra idé att ha finrummet i direkt anslutning till köket och vardagsrummet. Att rummen flyter ihop är oftast bara en fördel. Men allt beror såklart på hur ytan ser ut. Både vardagsrummet och finrummet är platser för umgänge. När du ska fixa ett rum där du ska umgås med din familj och gäster ska du tänka på att verkligen skapa ett rum som bjuder in till social gemenskap. Ingen ska behöva vara rädd för att smutsa ner möblerna eller liknande. Sträva efter att få till en bra helhet i rummet. För att få det kan det vara en fördel att hålla dig till en färgskala. De skapar ett lugn och risken att det ska bli en brokig blandning av saker minskar. Att skapa snygga stilleben med olika inredningsdetaljer samt någon tavla på väggen kan lyfta rummet. Inred också på ett sätt som gör att ingen riskerar att hamna utanför.